Leden 2018

Úvod aneb proč tento blog vznikl

30. ledna 2018 v 19:35 | Hustovlas



Proč vlastně píši blog ptáš se můj milý hypotetický čtenáři? Ptáš se správně a stejně tak se ptám i já sám sebe. O tom psát si blog o vaření mluvím už......no řekněme, že dlouho. Jak uvádím v profilu, vaření je můj koníček, který si myslím, že až trestuhodně zanedbávám, přitom se na mě doma směje 8 kvalitních kuchařek a další hromada časopisů o vaření a výsledek? Za dobu co je mám jsem z nich uvařil odhadem tak 10 receptů a to si myslím, že ještě přeháním(jen aby bylo jasno, zbytek receptů jsem většinou našel někde na internetu ne že bych nevařil vůbec). Tak a teď si můj čtenáři říkáš "To je sice strašně pěkné milý autore, ale to nám tady budeš přepisovat recepty z kuchařek?" a u toho nesouhlasně kroutíš hlavou. Milý chápavý čtenáři odpovím ti tedy rovnou. Budu a nebudu. Mou snahou bude popsat daný recept z pohledu toho co jsem zažil při jeho přípravě, přiblížit ti (dovolím si tykat, protože pokud jsi se dostal v textu až sem, tak jsi buď někdo z mých známých a nebo jsme dosáhli už osobního propojení, které mě k použití tykání opravňuje) případně jeho historii, tipy a triky, které jsem vyčetl a osobně vyzkoušel, zkrátka tě provést receptem, tak aby vše dopadlo úspěšně. Říkáš milý čtenáři, že to není dost? Nu dobrá, rád bych tedy přidal i recenze kuchařek z mé sbírky, která se jak doufám bude rozšiřovat, dále recenze restaurací (ano budu si hrát na tolik milovaného kritika), případně přidat i reportáže z gastro akcí a mnohem víc (říká se to tak, když člověk už dál nic nemá v rukávu, ale chce působit světově že?)


No a jestli to bude fungovat? To opravdu netuším, ale jen mezi námi, už jen tím, že jsem tento úvod napsal z toho mám sakra dobrý pocit a to mi teď stačí